Škola tenisa

Škola tenisa podeljena je na dečiji program i program za odrasle.

Škola tenisa za decu

Optimalno vreme za ulazak dece u tenis je od šeste do osme godine, kako bi u sledeće dve godine naučili osnovnu tehniku i počeli da se takmiče. Oni, koji počnu kasnije da treniraju, mogu očekivati da nauče vrlo lepo i pravilno da igraju rekreativni tenis. 

Škola tenisa za decu funkcioniše na bazi grupnih časova, izbegavajući individualni rad. 

Škola tenisa za odrasle

Program za odrasle, buduće rekreativce, sastoji se isključivo od individualnih časova, koji se dogovoraju sa trenerom. Nakon određenog broja časova, kada se uspostavi osnovna tehnika i kontrola lopte, učenici se uparuju sa drugim učenicima rekreativcima i upućuju na samostalno vežbanje bez trenera. Časovi uvek mogu da se uzmu po želji i potrebi, ali je preporuka da se i pored časova vremenom igra sa različitim rekrativcima.

Da počnete da učite, potrebne su vam patike i trenerka. Sva teniska oprema, kako za decu, tako i za odrasle, je na raspolaganju u klubu. Nakon nekog vremena, kada „udjete" u priču zvanu tenis, dobijate od nas smernicu za kupovinu pravog reketa i ostale opreme. 

Još nešto o učenju tenisa!

Tenis je težak. Zahteva posvećivanje, strpljenje i upornost i nečija fizička predispozicija ništa ne znači u procesu učenja, ako polaznik ima loš osećaj za loptu u prostoru ili na reketu. 

Neko nauči osnovu za 5-10 časova a neko ni za 50. 

S toga, ukoliko ste rešili da naučite da igrate, naoružajte se strpljenjem i posvećenošću, jer prečice u učenju složene motoričke veštine, kao što je tenis, ne postoje.

Rezervacije i informacije

Sve rezervacije termina se vrše na telefon kluba, do tri dana unapred. Molimo vas da, u slučaju da niste u mogućnosti da dođete na zakazani termin, isti otkažete minimum četiri sata ranije.